Posted by Sander Sanders - september 5th, 2011

LASAGNE MET AUBERGINES EN MOZZARELLA.

Hoofdgerecht 4 – 6 personen.

Nodig: 2 kleine aubergines, zout, 500 g gemengde paddenstoelen of champignons, 2 grote bollen mozzarella, 4 teentjes knoflook, 6 el olijfolie, 25 g pijnboompitten, ½ tl versgemalen peper, ca. 12 groene of witte voorgekookte lasagnevellen, 0,5 L tomaatblokjes, 1 el Provençaalse kruiden, 50 g geraspte extra belegen kaas. Voor de saus:

50 g boter, 50 g bloem, 0,5 l melk.

            Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de schoongeborstelde paddenstoelen in plakjes en de mozzarella in plakken. Hak de ontvelde knoflook in kleine stukjes. Smeer de binnenkant van een rechthoekige vuurvaste schaal in met olijfolie. Verhit enkele lepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op vrij hoog vuur aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan. Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin en schep ze uit de pan in een kom. Maak de witte saus: laat de boter smelten in een saus- of steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerend gedurende 2 min. en voeg daarna bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk toe. Kook de saus op een lage hittebron gedurende 2 min. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen. Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en saus. Dek toe met lasagnevellen. De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd. Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in de oven.

Blog Home