Posted by Sander Sanders - september 5th, 2011

BAMI MET GROENTE.

Nodig: 300 g Chinese mie, zout, 2 gedroogde paddenstoelen, 1 dl water, 200 g champignons, 1 grote prei, 150 g taugé, 50 g rookspek in kleine blokjes, 2 el olie, 2 dl bouillon, 2 el maïzena, 100 g krab of gepelde garnalen, 2 el ketjap, peper, 1 citroen.

            Kook de Chinese mie juist gaar in ca. 3 min. in ruim water met zout. Laat de mie uitlekken en spoel hem af met veel koud water. Kook de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water, totdat ze zacht zijn. Bewaar het water. Snijd de champignons in vieren of laat ze heel als het kleine zijn. Snijd de prei in ringen. Was de prei en de taugé en laat ze goed uitlekken. Bak het spek in de olie, voeg de champignons en prei toe. Bak het geheel nog ca. 3 min. onder goed roeren. Voeg de taugé erbij. Snijd de gedroogde paddenstoelen in stukjes en voeg die met het kookvocht en de bouillon bij het groentemengsel. Breng het geheel snel aan de kook en bind het licht met de aangemengde maïzena. Schep de mie door dit mengsel met de kleingemaakte krab of garnalen. Maak het geheel op smaak met ketjap en peper en warm het gerecht nog even snel door. Serveer het met plakjes citroen.

Blog Home