Posted by Sander Sanders - januari 31st, 2011

GEVULDE SOPROPO

Nodig: 4 sopropo’s, 250 gr. half om half gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 anijs ster, 1 blikje tomatenpuree, zout en zwarte peper, 1 tomaat, 1 laurierblad, 5 pimentkorrels.

Was de sopropo’s en snijd ze in 2 stukken. Extra grote sopropo’s in 3 delen! Snijd het binnenste er uit (zaadjes, enz.) Zet de wadjan of wok op het vuur met een bodempje plantaardige olie. Meng het gehakt met de fijngeknepen knoflook en zout en zwarte peper. Bak het samen met de anijsster halfgaar. Gebruik het gehakt nu als vulsel voor de sopropo. In de wok nu een lepel olie bijvoegen. Even opbakken met 1  fijngesneden tomaatje, samen met de eerder eruit gehaalde anijsster. De gevulde sopropo er even in laten bakken en dan op zacht vuur gaar stoven met het laurierblad en de pimentkorrels. Even op smaak brengen met zout en zwarte peper. Opdienen met rijst!

Blog Home