Posted by Sander Sanders - september 25th, 2011

ITALIAANSE TOMATENSAUS

Dit is de èchte basissaus voor over spaghetti.

Nodig: ¼ kopje olijfolie, 1 middelgrote ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 3 kopjes water, zout, peper, oregano.

De olijfolie in de braadpan heet laten worden en hierin de kleingesneden ui fruiten tot deze zacht is. Dan de tomatenpuree, het water, wat zout, peper en oregano erdoor roeren. Deze saus op een zacht vuur 2 1/2 uur laten sudderen tot hij wat dik is geworden, wel af en toe roeren. Deze saus kan ook bij vlees worden gegeven. Variatie: op z’n Hollands vinden we dat er nog iets in de saus moet bijvoorbeeld zelfgemaakte balletjes gehakt, wat uitgeperst knoflooksap, plakjes champignons, gedroogde kruiden of verse groene kruiden of onaangemaakt gehakt met de ui meebakken. U mag géén kaas door de tomatensaus roeren, dat is tegen de Italiaanse regels. Geraspte Parmezaanse kaas wordt er pas op ’t laatst over gestrooid.

Blog Home