Posted by Sander Sanders - januari 31st, 2011

SLA VAN SOPROPO EN RODE PAPRIKA.

Nodig: 2 sopropo’s, 2 rode paprika’s, 0,5 theelepel zwarte peper, 0,5 theelepel suiker, 1 mespunt zout, 0,5 kopje azijn.

Was de sopropo’s, verwijder de puntjes en snij de vruchten in de lengterichting doormidden. Schrap het witte vruchtvlees met een lepel eruit. Snij de sopropohelften in plakjes van een halve cm. dik, doe ze in een vergiet en bestrooi de plakjes met zout. Laat 15 min. uitlekken om de bittere smaak te verminderen en spoel dan af. Was de paprika’s verwijder het kapje, de zaden en de zaadlijsten en snij de paprika’s in dunne reepjes. Meng de azijn, het zout, de suiker en zwarte peper en verdeel het mengsel over twee schalen. Laat in de ene schaal de sopropo en in de andere schaal de paprika 1 uur intrekken (af en toe omscheppen). Voor het serveren de paprika en sopropo mengen. Serveren als bijgerecht bij rijst.

Blog Home