Posted by Sander Sanders - november 12th, 2011

WITTE  SPECULAAS

Nodig: 175 g boter of margarine, 160 g basterdsuiker, 4 1/2 g zout, geraspte schil van 1 citroen, 15 g water, 300 g bloem, 4 1/2 g bakpoeder, 3 g geraspte nootmuskaat, poedersuiker.

De boter of margarine wrijft u met de basterdsuiker tussen de vingers tot de massa goed vermengd is. Vervolgens voegt u het zout, de geraspte citroen- schil en het water toe. De bloem zeeft u met het bakpoeder en de nootmuskaat en dit voegt u bij de botermassa. Dit alles verkruimelt u met de vingers tot u een gelijkmatig deeg heeft gekregen. Dit laat u een nacht rusten. Van dit deeg vormt u de volgende dag speculaasjes zoals bij de gewone speculaas is beschreven. U legt ze op een beboterd bakblik en u schuift dit midden in een Vrij warme oven: 175°C. De baktijd is 12 á 14 minuten. Om af te koelen legt u ze vlak op tafel of aanrecht; wel bestrooit u ze direct met poedersuiker, waarna ze verder koud kunnen worden.

Blog Home