Posted by Sander Sanders - november 12th, 2011

SPECULAAS

Nodig: 200 g zelfrijzend bakmeel, iets zout, 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden, 125 g lichtbruine basterdsuiker, 125 g boter of margarine, 2 eetlepels melk.

In een kom doet u het bakmeel, iets zout, speculaaskruiden en klontvrij e basterdsuiker. Hierin snijdt u de boter of margarine met twee messen klein. U voegt de melk toe en u kneedt een soepel deegje. De speculaasplank bestrooit u met bloem (schud het overtollige eruit) en u drukt wat deeg stevig in de vormpjes. Met een mes gaat u langs de oppervlakte van de plank, zodat overtollig deeg er afgesneden wordt. U keert de plank met een flinke klap om en de deegspeculaasjes vallen er vanzelf uit. U gaat zo door tot het deeg op is. Op een beboterd bakblik legt u de speculaasjes en u bakt ze midden in een matig warme oven 150 °C gaar en lichtbruin. U laat ze op tafel of aanrecht vlakliggend afkoelen.

Amandelspeculaas: u kneedt 100 g grof gesneden amandelsnippers door het deeg en u kunt ook in de bovenkant wat hele snippers drukken.

Blog Home