Posted by Sander Sanders - november 12th, 2011

GEVULDE SPECULAAS

Nodig: 250 g zelf rijzend bakmeel, iets zout, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 g lichtbruine basterdsuiker, 150 g boter of margarine, 1 lepel melk.

De helft van het deeg drukt u uit op een beboterd bakblik als een rechthoekig of vierkant stuk.

Verder hebt u nog nodig: 1 pakje amandelspijs, 50 g witte amandelen, 1 eierdooier, 1 lepel melk.

De amandelspijs spreidt u over het deeg uit tot 1 cm van de rand af. De tweede deeghelft drukt u over het vulsel uit. U garneert de bovenkant met de amandelen, welke u in het deeg drukt. U bestrijkt de hele bovenkant met de eierdooier, die is losgeklopt met de melk. Het bakblik schuift u midden van een matig 150 graden °C en u laat de gevulde speculaas gaar en goudbruin bakken. Na het afkoelen van de oven laat u de koek vlakliggend koud worden.

Blog Home