Posted by Sander Sanders - november 12th, 2011

SHARON-GELEI MET SLAGROOM

Voor vier personen

Nodig: 3 sharonvruchten, 1 el citroensap, 1 zakje taartengeleipoeder (helder), 2 dl ongezoet sinaasappelsap (pak), 2 el witte basterdsuiker, ¼ l slagroom, 4 aardbeien.

Voorbereiden (kan halve dag van tevoren):

Sharons 2 tellen onderdompelen in kokend water. Ontvellen. Boven kom (of in mengbeker pureren) door zeef wrijven. Citroensap erdoor roeren. In steelpan gelei maken met geleipoeder, sinaasappelsap en 1 el basterdsuiker volgens gebruiksaanwijzing. Sharonmengsel erdoor roeren. In kom slagroom met 1 el basterdsuiker stijfkloppen. Over 4 hoge glazen helft van sharonmengsel verdelen. ¾ deel van slagroom erop scheppen. Vullen met rest van sharonmengsel. In koelkast minstens 15 min, laten opstijven.

Blog Home