Posted by Sander Sanders - februari 4th, 2011

LASAGNE MET WITLOF EN KAAS.

Vegetarisch hoofdgerecht 2 – 3 personen.

Nodig: 6 voorgekookte groene lasagnevellen, 600 g witlof schoongemaakt en dwars in vingerbrede reepjes gesneden, zout, ca. 35 g boter, 15 g gezeefde bloem, 2 dl melk, zout, witte peper, 100 g pittige kaas in smalle reepjes, 2 grote ontvelde tomaten in smalle reepjes, 40 g fijngeraspte oude of overjarige nagel- of komijnekaas.

            Kook het witlof 3 – 4 min. en giet het af. Laat in een pannetje met dikke bodem 20 g boter smelten, voeg de gezeefde bloem toe en blijf roeren tot een egale massa is verkregen. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Temper het vuur. Laat de nu verkregen gladde saus tenminste 5 min. zachtjes sudderen. Voeg event. wat extra melk of water toe als de saus wat te dik is. Laat de helft van de geraspte kaas in de saus oplossen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de helft van de saus in een grote kom. Voeg het uitgelekt witlof, in reepjes gesneden pittige kaas en tomaten toe. Schep luchtig door elkaar. Neem een ovenvaste schaal. Beboter bodem en wand van de schaal. Bedek de bodem met lagen witlof en lasagnevellen, beginnen met witlof en eindigen met 2 lasagnevellen. Strijk de rest van de saus erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de op 200 °C voorverwarmde oven. Ca. 35 min. laten bakken. Lekker met gemengde groene salade met olijven en uienringen.

Blog Home