Posted by Sander Sanders - november 22nd, 2011

VIS-GEHAKT EN RIJST MET TOMATENSAUS
Nodig 500 g visresten (zonder graal), 300 g gekookte aardappelen, 40 g boter, zout, peper, citroensap, boter om in te braden en rijst voor vier personen.
Allereerst verwijdert U alle velletjes en alle graten van de vis. U mengt de vis en de aardappelen door elkaar en maakt ze absoluut fijn. Daarna doet U er peper, zout (indien nodig), twee lepels gesmolten boter en een paar druppels citroensap door heen. U kneedt van dit gehakt vier ballen, mocht het een ietsje te droog zijn, dan maakt U het weker met een scheutje melk. Tenslotte neemt U de koekenpan, warmt er een weinig boter in en bakt de ballen, bestrooid met paneermeel, vlug licht bruin. De tomatensaus maakt U als volgt: U laat 2 bouillonblokjes trekken in ½ l water met een snippertje ui, 250 g tomaten (in stukjes verdeeld) en wat peper, 20 minuten. Daarna zeeft U het vocht en wrijft U de tomaten fijn. U smelt nu 25 g boter, voegt roerend 50 g bloem toe en giet dit papje al roerend in de gezeefde massa en laat de saus nog 5 minuten doorkoken. Doe de droog gekookte rijst op een schotel, giet de saus er overheen, rangschik de gehaktballen langs de rand en garneer de schotel met plakjes tomaat en (indien voorradig) wat cantharellen. De laatste hebt U dan vooraf gaar gesmoord in wat boter.

Blog Home