Posted by Sander Sanders - november 22nd, 2011

KIPSALADE MET ABRIKOZEN
Als basis voor kipslaatjes kunnen we heel goed de zgn. kippenrollade nemen, van gaar kippenvlees, die bij de meeste poeliers en supermarkten te koop is.
Nodig: 300 g kiprollade, 1 klein blikje abrikozen, enkele stengels bleekselderij (ook bleekselderij is in blikjes te koop), 1 el zeer fijn gesnipperde ui, 3 el slasaus, 3 el zure room of Bulgaarse yoghurt, 2 tl citroensap, paprika, zout, 1 krop sla. Voor de garnering: 2 harde eieren, ingemaakte rode paprika, evt. enkele olijven.
Snij het kippenvlees in nette blokjes. Laat de abrikozen goed uitlekken, neem evt. de pitten eruit en snij ze in niet te kleine stukjes. Verse bleekselderij moet, in blokjes gesneden, een half uurtje worden gekookt. Stukjes bleekselderij uit blik kunnen zo worden gebruikt, na uitlekken. Roer een sausje van de slasaus met zure room of yoghurt, ui en citroensap. Voeg er een snufje zout en een mespunt paprikapoeder aan toe. Schep kip, abrikozen en bleekselderij luchtig door elkaar (hou enkele stukjes abrikoos achter voor garnering) en schep het sausje er luchtig door. Neem het mooie, gele binnenste uit de slakropjes, was dit, breek de blaadjes eraf en dep die droog in keukenpapier. Leg op een mooie schaal die zacht geelgroene blaadjes (er kunnen ook telkens éénpersoonsporties van het slaatje gemaakt worden in zo’n mooi, komvormig, goudgeel blaadje) en hierop het slaatje. Garneer met parten hardgekookt ei, waarover reepjes rode paprika gelegd worden, leg oranje stukjes abrikoos en groene plakjes olijf (evt. groene stukjes augurk) bovenop. I.p.v. abrikozen kunnen ook perziken worden gebruikt.

Blog Home