Posted by Sander Sanders - november 22nd, 2011

SAMBAL GORENG HATI (KRUIDIG GEBAKKEN KIPPENLEVERTJES)

Nodig: 1 ui, 1 teentje knoflook, stukje trassi, 1 theelepel sambal oelek, 2 theelepels goela djawa of bruine suiker, 1 theelepel laos, 250 g kippenlevertjes, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olie, 2 theelepels keukentamarinde (asam), 1 blaadje salam of laurier, 2 sprietjes sereh, 2 eetlepels santen.

Hak de ui fijn in de keukenmachine samen met de knoflook, trassi, sambal, goela djawa en laos. Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en bloem. Bak de kippenlevertjes bruin in de olie. Voeg het uimengsel toe en bak nog even. Voeg de tamarinde, salam, sereh, santen en 1 dl kokend water toe. Stoof de levertjes met het deksel op de pan in nog ± 5 minuten gaar.

Blog Home