Posted by Sander Sanders - december 4th, 2011

KERSTGEBAKJES
Nodig voor ca. 16 stuks: 200 g (2 kopjes) bloem, 150 g boter of margarine, 90 g (bijna 1 kopje) basterdsuiker, zout, poedersuiker, jam, een stuk sukade en rode pilletjes of rood musketzaad.
De bloem, de boter of margarine, zout en de gezeefde basterdsuiker in een kom doen. De boter of margarine met een mes klein snijden. De ingrediënten met een koele hand tot een gelijkmatig deeg kneden. Zandtaartvormpjes beboteren en met bloem bestuiven. Het deeg in de vormpjes drukken, zodat deze voor ca. 2/3 deel gevuld worden. De vormpjes in een matig warme oven met onderwarmte plaatsen. De taartjes in ca. 1 ½ uur gaar laten worden en liefst op een treefje laten afkoelen. De poedersuiker over de taartjes zeven. De sukade in gelijkmatig dikke plakjes snijden. De sukadeplakjes in de vorm van hulstblaadjes of dennenboompjes snijden, met een weinig jam bestrijken en op de taartjes plakken. Voor versiering nog enkele rode pilletjes of musketzaad aanbrengen. Bij voorkeur voor garnering de donkere, glanzende sukadeschil gebruiken.

Blog Home