Posted by Sander Sanders - december 4th, 2011

VISPANNETJE

Nodig: 750 gr. visfilets, 1 ananas, 2 theelepels zout, ½ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sherry, 1½  eetlepel maïzena, 1½ eetlepel sojasaus, 1½ theelepel suiker, 6 eetlepels olie, 1 eetlepel reuzel.

Snij de vis en de Ananas in gelijke blokjes (2 cm). Bestrooi de visblokjes met zout, gember, sherry en laat 15 minuten staan. Vermeng de maïzena, sojasaus en suiker met wat ananassap en roer alles goed door elkaar. Braad de stukjes vis in niet te hete olie gedurende 1 minuut aan beide zijden. Neem de vis uit de pan en houd ze warm. Verwarm de reuzel, roer er de ananasblokjes door en laat het ongeveer 3 minuten sudderen. Roer er de ananassaus door en laat het geheel nog 3 tot 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep er daarna de visblokjes voorzichtig door. Voeg er eventueel nog enkele dunne uiringen, champignons, selderij of paprika aan toe. Laat het geheel nog 2 minuten sudderen.

Blog Home