Posted by Sander Sanders - december 4th, 2011

GARNALENSOUFFLÉ

Lunchgerecht voor 4 personen

Nodig: 3 eieren, 30 g boter, 30 g bloem, 300 ml melk, 2 eetl. witte wijn, 1 eetl. gehakte verse bieslook, zout en versgemalen peper, 250 g Hollandse of Noorse garnalen, hoge ovenschaal of souffléschaal ø ca. 18 cm ingevet.

Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen. Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus. Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vet- Vrije kom. Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe. Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4. Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.

Blog Home