Posted by Sander Sanders - december 17th, 2011

CHINESE BAMI

Nodig: 500 g mie, zout, 2 el gedroogde paddenstoelen, 1 el gember, 1 el maïzena, 2 el sojasaus, 2 el droge sherry, 200 g gepelde (Noorse)garnalen, 250 g spitskool, ½ blikje bamboespruiten, 7 el olie, peterselie, 2 hardgekookte eieren.

Kook de mie juist gaar in ruim water met zout. Week de paddenstoelen ca. 30 min. in lauw water. Meng de gember met de maïzena, sojasaus en sherry en marineer hierin de garnalen ca. 30 min. Snijd de spitskool in smalle repen en de uitgelekte bamboespruiten in blokjes. Verhit 2 el olie en bak hierin even de garnalen. Neem ze uit de pan en voeg nog 2 el olie toe. Fruit de groenten samen met de paddenstoelen en laat ze nog even stoven met het weekvocht van de paddenstoelen. Bak de mie in de rest van de olie en schep de garnalen en de saus door de mie.

Blog Home