Posted by Sander Sanders - december 17th, 2011

PASTATAART MET GEITENKAAS

Nodig: ½  pak witte broodmix, 300 g pasta (tagliatelle), 100 g magere spekblokjes, 100 g zachte geitenkaas, 1/8 l slagroom, 4 eieren, peper, zout, 1 theelepel basilicum.

Bereid de witte broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem rijzen. Bekleed met het deeg een ingevette springvorm (doorsnede ± 24 cm). Leg er een stuk bakpapier in en vul de vorm met oude bonen of erwten. Bak de taartbodem ± 10 minuten voor in een voorverwarmde oven (180°C). Neem hem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Bak de spekblokjes goudbruin. Verwijder de korstjes van de geitenkaas en roer hem romig met de slagroom. Roer de eieren erdoor en voeg peper, zout en basilicum naar smaak toe. Schep de pasta en spekblokjes in de vorm en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.

Blog Home