Posted by Sander Sanders - december 17th, 2011

OUDEJAARSAVONDGEBAKJES
Nodig voor 12 stuks: Voor het deeg: 150 g bloem, 75 g margarine of boter, iets water en zout, voor het vulsel: 75 g krenten, 15 g noten, 75 g gekonfijte vruchtjes, 150 g appel, 2 dessertlepels gemberjam, 2 dessertlepels sinaasappelmarmelade, 30 g gesmolten vet, rum of rum-essence, 1 tl kruidnagel, 1 tl kaneel, iets citroensap.
Bereid van bloem, boter, zout en water een piedeeg, bekleed hiermede aan de binnenkant de beboterde zandtaartvormpjes. Vul deze met het mengsel van vruchten, noten enz. dat zeer fijn gesneden moet zijn of gemalen door de vleesmolen. Maak een deegdekseltje. Plak de randen vast met water. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er wat suiker overheen. Schuif de gebakjes op het bakblik midden in de koude oven en bak ze bruin en gaar in 20 – 30 min. bij 225 gr C.

Blog Home