Posted by Sander Sanders - december 17th, 2011

NIEUWJAARSKOEKEN
Nodig: 250 g bloem,  250 g roggebloem, 250 g basterdsuiker, 250 g stroop, 50 g boter, 1 à 2 eieren, gemalen anijs,  iets kaneel,snufje zout.
Doe suiker en stroop in een kom. Giet er zoveel kokend water op, dat de massa juist onder staat. Doe er de boter door. Laat het afkoelen. Voeg de eieren toe en roer er bloem en roggebloem doorheen, zo dat een dik vloeibaar beslag is verkregen. Bak van dit deeg in een groot wafel- of knijpertjesijzer platte wafels, aan beide zijden licht bruin. Bestrijk voor de eerste wafels het ijzer met wat boter. Herhaal dit zo nodig tijdens het bakken. Maak de koeken enige dagen van te voren. Stapel ze op een bord of schaal. Bewaar ze niet in een trommel, omdat deze Nieuwjaarskoeken taai behoren te zijn, als men ze presenteert.

Blog Home