Posted by Sander Sanders - januari 2nd, 2012

BIJZONDERE HETE BLIKSEM

Nodig: 1½ kg zoete aardappelen, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 1 verse baby-ananas (± 500 g), 1 blikje lychees (nettogewicht ± 360 g), 25 g boter of margarine, azijn, zout, peper, 5 sprietjes bieslook.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat water en zout in ± 20 minuten gaar. Verwarm intussen de  rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak op laag vuur de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Snijd de ananas in plakken. Schil de plakken en snijd het vruchtvlees in stukjes. Giet de lychees af en snijd ze in tweeën. Snijd de rookworst in blokjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter en wat water toe zo dat een smeuïge massa ontstaat. Schep de worst, spekblokjes, stukjes ananas en lychees erdoor. Verwarm dit totdat de stamppot door en door heet is. Breng hem op smaak met azijn, zout en peper. Knip de bieslook erboven fijn.

Blog Home