Posted by Sander Sanders - januari 2nd, 2012

GEVULDE EIEREN (BASISRECEPT)

Nodig: 6 eieren, 50 g boter, zout, versgemalen peper, ± 1 theelepel kerrie,10 sprietjes bieslook, stukje rode paprika.

De eieren hard koken, laten schrikken en pellen. Ze overlangs halveren en de dooiers eruit wippen. Deze door een zeef wrijven en vermengen met de zachte boter. Op smaak maken met zout, peper en kerrie. Een paar sprietjes bieslook knippen en erdoor roeren. Het mengsel overdoen in een spuitzak met grof spuitstuk en in elke eihelft een toef spuiten. Uit de paprika ruitjes snijden of steken. De eieren met een paprikaruitje en bieslooksprietjes garneren.

Variatie 1: door de eierdooiers 25 g boter, 2 eetlepels fritessaus, 50 g (gepelde) fijngehakte garnalen, drupje Worcestershiresaus, zout en peper roeren. Garneren met garnaal en kwart eiplakje, met paprikapoeder bestrooien.

Variatie 2: door de eierdooiers 3 eetlepels zure room en 1 eetlepel ansjovispuree roeren. Met dille en zwarte imitatiekaviaar garneren.

Variatie 3: door de eierdooiers 50 g Monchou, 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels fijngehakte waterkers, zout, peper en een 1/2 teentje knoflook uit de pers roeren. Met een blaadje waterkers en een haar pijnboompitjes garneren.

Variatie 4: door de eierdooiers 40 g boter, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en een drupje tabasco roeren. Met partjes cherrytomaat en een blaadje basilicum garneren.

Variatie 5: door de eierdooiers 25 g boter, 2 eetlepels gezeefde kwark, een scheutje slasaus met 25 % olie, 2 eetlepels gehakte tuinkruiden, zout, peper en een drupje Worcestershiresaus roeren. Met een plakje gevulde olijf en plukje tuinkers garneren.

Variatie 6: door de eierdooiers 3 eetlepels roquefortdressing roeren. Met schijfje peer en geblancheerd citroenkrulletje garneren.

Variatie 7: door de eierdooiers 30 g boter, 1 eetlepel mierikswortelpuree, 50 g gehakte achterham, zout en peper roeren. Met 2 aspergepuntjes en een reepje ham garneren.

Variatie 8: door de eierdooiers 2 eetlepels fritessaus, 1 gehakt augurkje, 1 theelepel gehakte kappertjes, 1 theelepel slakruiden, zout en cayennepeper roeren. Met fijngehakt hardgekookt ei en een roosje peterselie garneren.

Blog Home