Posted by Sander Sanders - januari 2nd, 2012

BAMI OP Z’N HOLLANDS

Nodig: 300 g mie, 4 uien, olie, 400 g varkensvlees in blokjes, gemberpoeder, 3 preien, ¾ witte kool, bladselderij, ketjap, citroensap.

De mie in ruim kokend water doen en in ongeveer 8 minuten gaar koken. Na een paar minuten de mie met een lepel en vork uit elkaar trekken. De mie op een vergiet storten en met koud water afspoelen. Goed uit laten lekken. De kleingesneden uien in wat olie gaar en lichtbruin bakken. Ze met een schuimspaan uit de pan. halen (wel goed uitdrukken met een vork zodat zoveel mogelijk olie eraf loopt). Nu het vlees bruin bakken en tot slot met gemberpoeder bestrooien. De gesneden preien en witte kool erbij doen en alles ± 10 minuten bakken. Dan de grof´gesneden bladselderij erbij en deze nog even meewarmen. De uitgelekte mie met het vlees en de groenten omscheppen zodat alles goed gemengd wordt maar ook dat de mie goed heet wordt. De bami lekker op smaak maken met ketjap en citroensap.

Blog Home