Posted by Sander Sanders - januari 2nd, 2012

LASAGNE MET OOSTERSE SAUS

Nodig: 300 g shoarmavlees, olie, 1 rode paprika, 3 1/2 dl gezeefde tomaten, 500 g gesneden savooie- of groene kool, 2 eetlepels ketjap manis, 1/2 pot pindakaas, 75 g pinda’s, 1 zakje witte sauspoeder, 1/4 blok santen, 2 dl Griekse yoghurt, 5 eetlepels geraspte kokos, 12 witte lasagnevellen (voorgekookt).

Het shoarmavlees in wat olie op hoog vuur goudbruin bakken. Het vuur temperen, de gesnipperde paprika toevoegen en nog even kort bakken. De tomatensaus en 2 dl water toevoegen en 10 minuten zachtjes koken. De kool in 2 eetlepels olie kort roerbakken en met ketjap en pindakaas (en eventueel wat water) smeuïg roeren. De noten grof hakken. De witte saus bereiden met melk en de santen erin oplossen. De helft van de gehakte pinda’s erbij roeren en van het vuur af wat laten afkoelen, dan de Griekse yoghurt toevoegen. Een ingevette (rechthoekige) ovenschaal in lagen vullen met vleessaus, lasagne, koolmengsel en steeds een schepje witte saus. Eindigen met een flinke laag witte saus en hierover de rest van de noten en de geraspte kokos strooien. De schotel ± 40 minuten in een warme oven (175°C) zetten.

Variatie: 300 g lamsvleesreepjes in olie bakken met 1 gesnipperde ui en 1 gesnipperde groene paprika en met 1 pot kormasaus vermengen. In plaats van kool, bloemkoolroosjes nèt gaar koken en omscheppen met 1 dl kerriesaus (deel van 1/2 l saus gemaakt van 2 zakjes kerriesauspoeder). Bij rest van de saus santen roeren en laten oplossen. De schotel in lagen vullen en de bovenlaag bestrooien met 50 g amandelschaafsel.

Blog Home