Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2012

GUAVE FLAMMERI

Nodig: 3 rijpe guaves, sap van 1 citroen, 1/2 l melk, 2 zakjes vanillesuiker, 50 g suiker, 4 eieren, 4 eetlepels geraspte kokos.

Snij de guave doormidden en schep de pitten eruit. Schil de vrucht en snij het vruchtvlees in mooie schijfjes of blokjes Leg ze in een goed ingevette vuurvaste schotel en besprenkel ze royaal met citroensap. Breng de melk aan de kook, roer de suiker en vanillesuiker erdoor. Klop de eieren los en schenk er een deel van de hete melk bij. Roer goed en schenk het mengsel terug bij de rest van de melk. Schenk de vla op de guave en bestrooi de bovenkant met geraspte kokos. Schuif de schotel in een laagje kokend water in de braadslee, in het midden van een voorverwarmde oven (175°C). Laat het gerecht in 1 uur gaar worden. De flammen moet helemaal afgekoeld zijn, voordat u hem als toetje serveert.

Blog Home