Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2012

GEKRUIDE CHOCOLADE

Nodig: 200 g pure chocolade(repen), 3 eetlepels dunne honing, 1 theelepel kaneel, mespunt nootmuskaat, stuk sinaasappelschil met drie kruidnagels erin gestoken, 1 kopje heet water of zwarte koffie, 2 kopjes melk, 1 kopje koffieroom.

Breek de repen chocolade in stukjes en smelt ze boven de damp van heet water in een kommetje met de honing, kaneel, sinaasappelschil, nootmuskaat en 1et kopje water of koffie. Roer dit alles glad. Verwarm de melk met de room in een pannetje en giet de chocolade erbij. Verwijder de schil, verhit het geheel en klop het schuimig. Verdeel de drank over vier glazen of koppen. Eventueel kunt u er nog een klein scheutje rum aan toevoegen Ook kunt u op een lepel een suikerklontje drenken in voorverwarmde rum, dit aansteken en de brandende suiker in de koppen laten vloeien.

Blog Home