Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2012

KIPPENLEVERS IN PIKANTE PRUIMENSAUS
Nodig: 200 g gedroogde pruimen, stukje gemberwortel, 30 g boter of margarine, 30 g bloem, ½ l bouillon (van tablet), 1 el chutney, Worcestersaus, peper,zout, 300 g kippenlevers, 25 g boter of margarine.
Week de pruimen enkele uren in water. Neem de pitten eruit en snij de gewelde pruimen klein. Schil het stukje gemberwortel en rasp de wortel fijn. Maak de ui schoon en snij hem klein. Fruit de ui in de boter glazig en strooi de bloem erover. Warm dit door. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren, de bouillon bij. Roer de pruimen, 1 theelepel geraspte gemberwortel en de chutney door de saus. Maak de saus pittig op smaak met enkele druppels Worcestersaus en eventueel peper en zout. Bestrooi de kippenlevers met peper en zout en bak ze in de boter of margarine bruin. Giet de saus erbij en laat de kippenlevers in 10 minuten gaar sudderen. Lekker met rijst en rode kool.

Blog Home