Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2012

LOEMPIA’S

Nodig: 150 g bloem, 4 dl water, 1 ei, zout, frituurvet, 150 à 200 g gekookt varkensvlees, enige knoflookpitjes, 300 g witte kool, wat prei, selderij, boter of margarine, zout.

Van bloem, water, eidooier en zout een beslag maken en hiervan flensjes maken, die slechts aan één zijde gebakken mogen worden. Het vlees in kleine stukjes snijden en met de fijngesneden prei en knoflookpitjes ongeveer 10 minuten in wat boter of margarine licht bakken. Vervolgens de in fijne reepjes gesneden witte kool, selderij en zout toevoegen en de groente met het deksel op de pan gaar smoren. Eventueel iets water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Dit mengsel over de pannenkoekjes verdelen door op het midden van ieder flensje een gedeelte van de gaar gesmoorde groente met vlees te leggen. De flensjes als een enveloppe dichtvouwen. De randen met eiwit dichtplakken en de loempia’s in dampend heet frituurvet goudbruin bakken. Dit gerecht met sambal oelek bij de koffietafel presenteren of als tussengerecht geven bij de warme maaltijd.

Blog Home