Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2012

ZOUTE BOLLETJES
Nodig: 13 afgestreken el bloem, ½ dl melk, 10 g gist, 5 afgestreken el boter, 1 afgestreken el zout , 1 eierdooier om te bestrijken.
Verwarm een kom, doe daar de bloem in, maak in het midden een kuiltje, doe daar de gist en de melk in, roer daar ca. de helft van het meel door en laat dit mengsel dan ruim een kwartier rijzen op een lauwwarme plaats. Doe er dan het zout, de gesmolten boter en het geklopte ei bij en kneed het deeg, tot het gemakkelijk loslaat. Gooi het vijf minuten heen en weer op een plaat, die van tevoren met meel is bestrooid en laat het dan een half uur liggen op een
koele plaats. Sla het dan plat, verdeel het in stukjes en maak er bolletjes van. Leg die op een met boter besmeerd bakblik, sla ze een beetje plat met een doek en bestrijk ze met eierdooier, die met een beetje water geklopt is. Laat de bolletjes dan op een lauwe plaats nog ruim een kwartier rijzen, bak ze in een hete oven lichtbruin (ongeveer een kwartier). Neem ze dan van het blik en laat ze afkoelen.

Blog Home