Posted by Sander Sanders - februari 14th, 2012

KABELJAUW MET EEN PITTIGE CHAMPIGNONSAUS
Nodig: 600 g kabeljauwfilet, citroensap, peper, zout, bloem, paneermeel, 2 losgeklopte eieren, 6 el olie. Voor de saus: 150 g kleine champignons, 1 kleine ui, 50 g boter of margarine, 25 g bloem, 3 dl bouillon, 1 klein Boursin kaasje met groene kruiden.
Maak eerst de saus: maak de champignons schoon en halveer ze. Snipper de ui en fruit de snippers in de boter een paar minuten. Schep ze uit het vet en strooi de bloem in het vet. Giet er onder goed roeren de bouillon bij tot eens saus ontstaat. Was de filets en dep ze droog. Besprenkel ze met wat citroensap en strooi er peper en zout over. Haal de filets eerst door bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door paneermeel. Bak de filets snel in de hete olie bruin en gaar. Verkruimel het Boursin kaasje en laat het in de hete champignonsaus smelten. Serveer de saus apart bij de vis. Lekker met sperzieboontjes en gekookte aardappelen.

Blog Home