Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

MUFFINS MET GLAZUUR

Nodig voor de muffins: 125 g zachte roomboter, 125 g kristalsuiker, 125 g zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, ½ el. vanillearoma. Voor het glazuur: poedersuiker, water of melk (eventueel) levensmiddelenkleurstoffen & taartversiering.

Verwarm de oven op 200°C. Doe roomboter, suiker, bakmeel, eieren en vanillearoma in een keukenmachine en meng dit alles tot een gladde massa. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes in een muffinblik. Als u geen muffinblik heeft, gebruik dan twee papieren cakevormpjes in plaats van één, zodat ze wat steviger op het bakblik staan. Bak de muffins in 15-20 minuten en laat ze afkoelen. Meng een paar eetlepels poeder- suiker met wat water of melk (en eventueel een druppel kleurstof) en maak hier een niet te dun glazuur van. Versier de muffins met het glazuur en eventueel ook wat taartversiering. U kunt hiervoor van alles gebruiken: snoepjes, suikerbloemetjes, hagelslag. Laat het glazuur hard worden voor u de muffins serveert.

Blog Home