Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

BISCOTTI

Voor ca. 20 koekjes.

Nodig: 380 g tarwebloem, 100 g witte basterdsuiker, 1/2 theelepel bakpoeder, zout, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 150 g amandelen.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem met de suiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en een mespuntje zout boven een kom. Voeg de eieren toe en kneed alles tot een soepel deeg. Kneed de amandelen erdoor. Verdeel het deeg in twee porties en rol elke portie uit tot een rol van ca. 20 cm. Leg de rollen op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten lichtgoudgeel. Neem ze uit de oven en snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Leg ze naast elkaar op het bakblik en bak ze nog eens 15 minuten totdat ze bruin en droog aanvoelen. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

Blog Home