Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

AMARETTI

Voor ca 15 koekjes.

Nodig: 120 g hazelnoten, 4 eieren, 3 eetlepels cacaopoeder, 80 g tarwebloem, 16 g bakpoeder, 185 g donkere basterdsuiker, 200 g zachte boter, poedersuiker.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster de hazelnoten in de voorverwarmde oven in ca. 7 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen en maal ze in een keuken- machine fijn of hak ze fijn met een mes. Temper de oven tot 180 °C. Splits de eieren. Doe het notenmengsel met het cacaopoeder, de gezeefde bloem en het bakpoeder in een kom en roer alles goed om. Klop de suiker met de boter luchtig. Roer de dooiers er stuk voor stuk door en voeg de volgende pas toe als de vorige opgenomen is. Spatel het hazelnootmengsel erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 50 minuten lichtbruin en gaar. De cake is gaar als een ingestoken breinaald er droog en schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm iets afkoelen. Keer hem op een taartrooster en bestuif de cake met poedersuiker.

Blog Home