Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

SOESJES MET CHOCOLADESINAASAPPELVULLING

Nagerecht voor 4 personen (30 kleine soesjes of 8 grote soezen)

Nodig: 2 repen melkchocola (150 gram), 75 g boter, snufje zout, 100 g bloem, 3 eieren, 250 ml crème fraîche, ca. 4 eetl. vers geperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker.

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Rasp de chocola op een fijne rasp. Snijd de boter in stukjes. Giet 150 ml koud water in een sauspan met dikke bodem. Doe de stukjes boter en een snufje zout bij het water in de sauspan en breng aan de kook. Voeg als de boter is gesmolten in één keer de gezeefde bloem toe en roer alles met een garde door elkaar. Blijf roeren tot het deeg een bal is geworden die niet meer aan de bodem van de pan plakt. Haal de pan van de hittebron. Laat het deeg iets afkoelen en klop met behulp van een handmixer of garde één voor één de eieren door het deeg. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine bergjes met een middellijn van circa 4-5 cm op het papier op de bakplaat. Zorg dat er tussen de bergjes 2 cm. ruimte is. Bak de soesjes in 10-15 minuten gaar en lichtbruin. Gare soesjes zijn licht van gewicht. Laat de soesje op een rooster afkoelen. Snijd of knip ze aan de zijkanten open en vul ze met de vulling die als volgt wordt gemaakt. Doe de crème fraîche in een kom en roer de geraspte chocola, het sinaasappelsap en de vanillesuiker er doorheen. Schep met behulp van een lepel in elk soesje een beetje van deze vulling. Stapel de soesjes in de vorm van een piramide op elkaar.

Blog Home