Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

DÛMKES (HAZELNOOTKOEKJES MET EEN DUIM ERIN)

Nodig: 100 g hazelnoten, 150 g boter,125 g lichtgele basterdsuiker, 2 eieren, 250 g bloem, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel gemalen anijszaad, 1/2 theelepel zout.

De hazelnoten fijnmalen. De boter met de suiker heel schuimig kloppen. Eén voor één de eieren toevoegen en wegroeren. De bloem zeven en in gedeelten met de gemalen hazelnoten en de kruiden bij het beslag scheppen. Als dit moeilijk gaat, het deeg kneden. Het deeg ½ uur afgedekt met folie koel wegleggen. Uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit reepjes snijden van 2 bij 5 cm. Deze op een ingevette ‘ bakplaat leggen, in een voorverwarmde matig-warme oven (160° C, gasstand 2) schuiven en in 20- 25 minuten goudbruin bakken. Als de koekjes uit de oven komen ze direct aan één kant met de duim indrukken. Op een rooster schuiven en laten uitdampen.

Blog Home