Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

JAN HAGEL

Nodig: 75 g bakmagarine, 100 g zelfrijzend bakmeel, 50 g basterdsuiker, 1/2 theelepel kaneel,  mespuntje zout, geschaafde amandelen, greinsuiker,

of fijne kandijsuiker.

Snijd de bakmagarine met 2 messen in het meel en kneed het meel, bakmagarine, suiker, kaneel en zout snel dooreen tot een soepele deegbal. Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap en breng deze over op de bakplaat. Strooi de amandelen en de greinsuiker of de kandij erover en druk deze licht aan met de deegrol. Bestrijk de deeglap met losgeklopt ei. Bak hem middenin een voor- verwarmde oven (175°C, gasovenstand 3) gedurende ongeveer 20 minuten. Laat het deeg iets bekoelen, snijd de randen bij en snijd er langwerpige koekjes van (3 bij 6 cm).

Blog Home