Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

MACARONI MET KIP-COURGETTESAUS

Nodig: 400 g kipfilet, 1 rode ui, 1 courgette, 1 bosuitje, 125 g champignons, 35 g boter, 400 g macaroni, zout, peper, 100 g verse roomkaas, 1-2 theelepels pesto (basilicumsaus).

De kipfilet in stukjes snijden. De ui pellen en snipperen. De courgette in blokjes van 2 cm snijden en het Wit van het bosuitje snipperen. De champignons in plakjes snijden. De boter in een braadpan verhitten en de stukjes kip op hoge warmtebron al omscheppend lichtbruin bakken. De ui, courgette, prei en champignons toevoegen en even meebakken. Een halve liter warm water in de pan gieten en aan de kook brengen. Het gerecht met een deksel op de pan zachtjes 8 minuten laten pruttelen. Ondertussen de macaroni beetgaar koken. De verse roomkaas in blokjes snijden en in de saus laten smelten. Het sauspoeder al roerend aan de massa toevoegen en laten binden. De saus met pesto, zout en peper op smaak brengen en met de macaroni serveren. Met ringetjes bosuigroen bestrooien.

Variatie: de verse roomkaas door 2 eetlepels crème fraîche vervangen. De pesto weglaten en nog 250 g in reepjes gesneden oesterzwammen toevoegen. Hazelnoten, 100 g, in een droge koekenpan op hoge warmtebron snel goudbruin roosteren, grof hakken en op het bord over de saus strooien.

Blog Home