Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

GEURIG GESTOOFDE KIP EN PAPRIKA

Hoofdgerecht 4 personen

Nodig: 3 tenen knoflook uitgeperst, 1 el milde paprikapoeder, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl gemalen komijn, 3 el olijfolie, 4 kippenpoten, 2 rode paprika’s in repen, 1 grote ui grof gesneden ,4 tomaten in stukjes, 150 ml kippenbouillon (van tablet), ovenschaal (inhoud 2 liter).

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de knoflook in een kommetje met de paprikapoeder, de kaneel, de komijn en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Roer de olijfolie erdoor. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en besmeer ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, de ui en de tomaten en verdeel dit tussen de kippenpoten. Schenk de bouillon in de schaal. Schuif de schotel in de oven en stoof de kippen- poten in 1½ uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten. Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.

Blog Home