Posted by Sander Sanders - februari 28th, 2012

ITALIAANSE KIPFILETS

Nodig: 600 g kipfilet, 1 citroen, 30 g boter of margarine, 2 eieren, 500 g vleestomaten, 1 blikje tonijn in olie, 1 bosje peterselie, 1/8 l koffieroom, peper.

Besprenkel de kipfilets met citroensap en braad ze zachtjes gaar in de boter in een gesloten braadpan in ┬▒10 minuten. Kook intussen de eieren hard. Snij de gepelde tomaten (dompel ze even in kokend water, dan gaat de schil er gemakkelijk af) in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Hak de peterselie fijn. Neem de dooiers uit. de eieren en hak het eiwit grof. Bewaar het voor garnering. Roer de dooiers met de tonijn door een zeef of gebruik een staafmixer of een blender. Voeg de koffie- room toe en maak er een smakelijke saus van. Maak die op smaak met peper en Snij de kip in dunne plakjes en schik die op een platte schaal. Verdeel de tonijnsaus erover en garneer het geheel met kleingesneden tomaat, eiwit en peterselie. U kunt de schotel daags tevoren maken. Garneer hem echter op het laatste moment.

Blog Home