Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

AUBERGINES MET HAMRAGOUT

Nodig: 2 grote of 4 kleine aubergines, wat water, zout, boter of margarine, paneermeel. Voor de vulling: 100 g ham, 2 dl bouillon of water met bouillonblokje, 20 g boter of margarine, 20 g bloem.

De aubergines wassen, ze overlangs doorsnijden en het zaad verwijderen. De aubergines in wat water met zout ongeveer 3 minuten koken. Ze laten uitlekken. Voor de ragout de boter of margarine smelten. De bloem toevoegen en goed dooreen roeren tot een samenhangende bal verkregen is. Bij scheutjes tegelijk de bouillon of water met bouillonblokje toevoegen en het mengsel steeds opnieuw laten doorkoken. De in blokjes gesneden ham door deze saus roeren. De uitgelekte aubergines met deze hamragout vullen. Het gerecht in een beboterd vuurvast schoteltje zetten. Wat kookvocht in het schaaltje schenken en de aubergines met wat paneermeel bestrooien. Hier en daar een klontje boter of margarine leggen en het gerecht boven in een warme oven een bruin korstje laten krijgen.

Blog Home