Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

SPAGHETTI EXOTISCH

Nodig: 500 g kalfsfricandeau, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel sherry, 1 eiwit, 2 theelepels maïzena zout, peper, babi pangang, 2 dl bouillon van tablet, 1 eetlepel ketjap, gemengde kruiden, 1 theelepel suiker, 2 theelepels maïzena, 1 theelepel sesamzaad, 2 preien, 100 g champignons, maïsolie, 2 eetlepels gember fijngesneden, 1 teentje knoflook, sherry, 300 g spaghetti.

Het vlees in heel dunne plakjes (laten) snijden en deze wegzetten in een mengseltje van ketjap, sherry, even losgeklopt eiwit, maïzena, wat zout, versgemalen peper en babi panggang. Een sausmengseltje maken van bouillon, ketjap, wat gemengde kruiden, suiker, maïzena en sesamzaad. De preien in dunne. ringen snijden en de champignons in plakjes. In een braadpan wat maïsolie heet laten worden en hierin de plakjes varkensvlees heel kort al omscheppend bakken. Ze met een schuimspaan uit de pan halen, maar eerst goed laten uitlekken;Dan de ringen prei en champignonplakjes in de olie bakken, fijngesneden gember en knoflooksap toevoegen en een scheutje sherry. Tot slot het sausje erbij gieten en alles even doorwarmen. De gaargekookte spaghetti apart erbij geven.

Blog Home