Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

PASTA-BROCCOLI OVENSCHOTEL

Nodig: 300 g spaghetti, 200 g magere spekblokjes, 500 g broccoli, 30 g boter, 30 g bloem, 3 dl melk, 100 g geraspte oude kaas, peper, zout, 2 eetlepels sesamzaad.

Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water met wat zout. Giet hem af en spoel af onder koud stromend water. Doe hem in een ingevette ovenschaal. Bak het spek knapperig bruin in een pan met antiaanbaklaag. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Kook ze beet gaar in water met zout. Giet ze af. Schep de spekblokjes en broccoli door de spaghetti. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en de melk tot een gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas door de saus en maak hem op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de spaghetti en strooi het sesamzaad erover. Bak de ovenschotel ± 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C) tot hij goed warm is en het sesamzaad goudbruin.

Blog Home