Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

BROODSCHOTELTJE

Nodig: boter of margarine, 200 g oud brood zonder korst, 100 g rozijnen, kaneel, 3 dl (rest) custardvla, 2 dl melk kokend, restje appelmoes, paneermeel.

Een ovenschaal met hoge rechte wanden of een cakevorm invetten. De sneetjes brood dun met boter of margarine besmeren. De bodem van de schaal met een laagje brood bedekken, daarop wat rozijnen scheppen en kaneel er over strooien. De custardvla verdunnen met de kokende melk en een deel ervan over rozijnen schenken. Zo doorgaan tot alles op is. De appelmoes tot slot erop leggen, klontjes boter of margarine erop leggen, wat paneermeel erover strooien en de schotel ½ uur middenin een hete oven 200°C schuiven. Warm serveren.

Tip Heeft u ‘n stuk broodpudding over? De volgende dag de koudepudding in 1½ cm dikke plakken snijden. Deze door ei en paneermeel halen en

in koekenpan snel goudbruin bakken. Bessensap erbij geven.

Blog Home