Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2011

MACARONIKROKETTEN MET TOMAAT.

Nodig: 250 g macaroni, 200 g geraspte Parmezaanse kaas, 3 eieren, 1 kg tomaten, 2 el olie, 1 kruidenbuiltje, paneermeel, peper en zout; frituurolie.

            De tomaten pellen, ze in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De 2 el olie flink warm laten worden in een pan; er de tomaten en het kruidenbuiltje toevoegen; bestrooien met zout en peper; het deksel op de pan zetten en laten stoven op een zacht vuurtje. In een grote pan ca. 2 L water aan de kook brengen, de macaroni toevoegen en 1 min. korter als de voorgeschreven tijd laten koken. Een pollepel koud water in de pan toevoegen om het kookproces te stoppen. De macaroni afgieten en lauw laten worden. Twee eieren loskloppen, samen met de helft van de kaas en toevoegen aan de macaroni. Goed vermengen. Het laatste ei loskloppen in een bord; in een 2e bord de overblijvende kaas doen; in en 3e het paneermeel. Van de macaroni kroketten vormen met behulp van een grote lepel. De frituurolie heet laten worden. De kroketten eerst in de kaas rollen, dan in het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. In de hete frituurolie leggen en goudbruin laten bakken. Het kruidenbuiltje uit de tomaten verwijderen en de tomaten fijn pureren. De kroketten in een grote schaal leggen en overgieten met de tomatensaus. Heet serveren.

Blog Home