Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

EXOTISCH GEVOGELTE

(4 pers.)

Nodig: 1 kip of ander gevogelte, 1 ananas, peper, zout, 4 eetlepels Calvados, 7 eetlepels room, boter, 2 flinke vellen aluminiumfolie.

Smelt een weinig boter in een braadpan en braad de kip aan alle kanten goudbruin. Snij de ananas in dikke schijven. Leg de vellen aluminiumfolie kruisgewijze op elkaar en bestrijk het bovenste vel met boter. Leg daar de ananasschijven op en kruid deze met zout en peper. De kip van binnen kruiden en er een klontje boter en een eetlepel Calvados bijvoegen. Leg de kip op de ananas, kruid de buitenzijden en bestrijk met boter. Besprenkel het geheel met Calvados en room. Vouw de aluminiumfolie zorgvuldig om de kip en sluit het geheel goed af. Plaats het geheel in voorverwarmde oven en laat gedurende 1 uur gaar worden op middelmatige temperatuur (thermostaat 7).

Blog Home