Posted by Sander Sanders - maart 22nd, 2012

KIP MET KERRIERAGOUT

Nodig voor 8 broodjes: ½ kip (vleugel en bout), ui, peterselie, zout, peperkorrels, tijm, laurier, 50 g boter of margarine,  40 g bloem, stukje appel, uitje, ca. 2 tl kerrie.
Breng een halve liter water aan de kook met ui, peterselie, zout, peperkorrels (gekneusd), tijm en laurier. Leg er de stukken kip in en laat die zachtjes, tegen de kook aan, gaar trekken. Neem ze uit de pan en zeef de bouillon. Haal het vlees van de botten en verdeel dit in stukjes. Smelt de boter en fruit daarin de fijngehakte ui en appel, met de bloem en de kerrie en roer hier, als het allemaal mooi goudbruin is en lekker ruikt, de bouillon door. Laat dit tot dikke saus binden en even pruttelen, dan het kippenvlees erbij en dit in de broodjes.

Blog Home