Posted by Sander Sanders - april 5th, 2012

GEVULDE EIEREN

Nodig: 12 eieren, 150 gram boter en 150 gram margarine, zout, peper, mosterd, peterselie, bieslook, citroensap, 50 gram garnalen, 1 klein blikje ansjovis, 1 plak gekookte ham, 1 lepel paté, 1 klein potje Deense kaviaar.

Voor deze vrij ingewikkelde schotel zet u alles wat u gaat gebruiken van tevoren gereed, dat werkt gemakkelijker. Kook de eieren hard, pel ze, snijd ze in de lengte doormidden en wip de dooiers eruit. Zorg dat de boter en de margarine zacht zijn. Leg ze in een met heet water omgespoelde kom en roer met een lepel, die u ook af en toe in heet water houdt, de boter blank en zalfachtig. Wrijf de harde dooiers door een zeef en voeg ze aan de boter toe. Tijdens het zachtjes roeren voegt u telkens een drupje citroensap toe, zoveel als de boter op dat moment op kan nemen. Als u de dooiers erdoor mengt doet u er wat peper en zout bij en dan hebt u uw basis-eiboter klaar. Verdeel deze in zes porties. Voeg aan de eerste een schepje mosterd toe en een flinke lepel zeer fijn gehakte bieslook en peterselie. Aan de tweede zeer fijn gehakte garnalen en wat peterselie. Aan de derde de fijngewreven ansjovisjes. Aan de vierde de zeer fijn gehakte ham met wat bieslook of geraspte ui. Aan de vijfde paté met een klein beetje mosterd. Aan de zesde de kaviaar met nog wat extra peper en citroensap. Vul de halve eiwitten met deze pikante boters en werk deze als een bergje er bovenuit. U hebt nu dus telkens vier eierhelften met eenzelfde eiboter erin. Leg ze op een met slablaadjes bedekte schaal en rakel al uw fantasie op voor het garneren: steek een garnaal in de garnaaleieren, stuif paprika over de kruideneieren, strooi wat achtergehouden kaviaar op de kaviaareieren, een zilveruitje of wat augurk op de ham- en paté-eieren en nog wat ansjovis en radijs over de ansjoviseieren. Hebt u eiboter over, geen nood,, die strijkt u uit over toastjes. Deze kunt u gebruiken om de schaal te garneren. Versier dit paas-pronkstuk verder met radijsjes, parten tomaat, bergjes komkommersla, uitjes en augurkjes.

Blog Home