Posted by Sander Sanders - april 5th, 2012

OMELET MET RIJST EN ASPERGES

Nodig: 150 g rauwe ham, 300 g gekookte rijst, 200 g asperges (uit blik), 6 eieren, 1 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, boter of margarine.

Snijd de rauwe ham in fijne reepjes. Schep ze door de gekookte rijst. Laat de asperges uitlekken. Klop van de eieren, melk en kruiderij een glad mengsel. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Schenk een kwart van het eimengsel in de pan. Bak hiervan, op niet te boog vuur, een omelet en schep er een kwart van de kruiden- rijst en de asperges op. Bak hierna nog drie omeletten.

Variatie: Vervang de ham door de verkruimelde inhoud van een blikje zalm en vervang de nootmuskaat door dille (diepvries) of bieslook. Fruit een gesnipperd uitje en roer deze door het eimengsel.

Blog Home