Posted by Sander Sanders - april 5th, 2012

KOUDE MOKKATAART

Voor de mokkacrème:

Nodig 60 g suiker, 1 eierdooier, 1 eetlepel maïzena, zout, 3 dl melk, 150 g boter of margarine, 100 g poedersuiker, 2 volle theelepels poederkoffie.

De suiker met de eierdooier, maïzena, wat zout en iets melk gladroeren. De resterende melk aan de kook brengen en, van het vuur af, binden met het papje. De vIa onder af en toe roeren laten afkoelen. In een kom de boter of margarine met de gezeefde poedersuiker en poederkoffie gladroeren. Met lepels tegelijk de afgekoelde vla erdoor roeren.

Voor de taart: 1 kopje sterke koffie, scheutje koffielikeur, 500 g lange vingers.

De koffie met likeur in een diep bord doen en hierin telkens een lange vinger dopen. Van de lange vingers een rij van 10 stuks naast elkaar leggen op een plankje waarop een velletje folie of vetvrij papier is gelegd. Wel om en om: dikke en dunne uiteinden. Wat mokkacrème erover strijken en weer 10 in koffie gedoopte lange vingers erop schikken. Hierover ook weer crème strijken. Doorgaan tot de lange vingers op zijn. De bovenste laag moet mokkacrème zijn. De garnering: de bovenkant garneren met gesuikerde bloempjes of musketzaad of een reep chocola erover schaven.

Blog Home