Posted by Sander Sanders - april 5th, 2012

MOUSSE AU CHOCOLAT-TAART

Nodig voor de taart: 90 g bloem, 30 g maïzena, 2 eetlepels cacao, mespunt zout, 120 g suiker, 3 eieren, 1 glaasje sinaasappellikeur, 5 eetlepels water. Voor de mousse au chocolat: 250 g bittere chocolade, 150 g boter of margarine, 5 eidooiers, 100 g suiker, 2 blaadjes gelatine, 4 eiwitten, ¼ liter slagroom, gesuikerde viooltjes (voor de garnering).

Verwarm de oven voor op 175°C of gasstand 3. Vet een spring- of taartvorm (24 cm) in en bestuif deze met bloem. Zeef de bloem en de cacao met maïzena en zout. Doe eieren en suiker in een kom en zet deze kom in een bak met heel heet water. Klop suiker en eieren met de mixer tot ze als een dik lint van de gardes loopt (± 7 minuten). Spatel het bloemmengsel er luchtig en gelijkmatig door. Doe het beslag over in de vorm en strijk het glad. Bak de taart 30 à 40 minuten in het midden van de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de

vorm. Maak intussen de mousse au chocolat. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Week de gelatine in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in 2 eetlepels heet water op. Snij de boter in stukjes en klop deze samen met gelatine door de chocolade. Klop de dooiers met de suiker heel licht en schuimig en klop de chocolademassa erdoor. Laat de massa afkoelen, maar niet hard worden. Klop de eiwitten en slagroom in aparte kommen stijf. Leg de slagroom en chocolademassa op hei eiwit en schep alles luchtig door elkaar. Snij de afgekoelde taart in 2 lagen. Vermeng likeur met water en besprenkel de lagen hiermee. Strijk de helft van de crème over de onderste laag. Zet de lagen weer op elkaar en bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de rest van de mousse. Versier de taart met de gesuikerde viooltjes en zet hem minstens 3 uur in de koelkast.

Blog Home